Milieuterrein Balk verhuist tijdelijk

BALK - Het milieuterrein aan de Eigen Haard in Balk gaat verhuizen. Het terrein aan de Eigen Haard 11 is verkocht en op maandag 9 april nog open voor het wegbrengen van afval.

Daarna kunt u vanaf vrijdag 13 april terecht op het tijdelijke milieuterrein aan de Eigen Haard 26 (terrein bij Folkerts), vlakbij het huidige milieuterrein. De openingstijden blijven gelijk (maandag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur)

Er blijft een milieuterrein in Balk. De definitieve locatie is nog in procedure. Daarom verhuist de milieustraat nu eerst naar een tijdelijke locatie, zodat mensen wel gewoon hun afval kunnen blijven wegbrengen. Vanwege de beschikbare ruimte en hoeveelheden, worden op het tijdelijke milieuterrein een aantal afvalsoorten niet toegestaan: KCA, asbest, gasflessen en ongescheiden bouw- en sloopafval. Voor deze afvalsoorten moeten mensen naar Lemmer en Joure. Gescheiden bouw- en sloopafval gescheiden mag wel in Balk ingeleverd.

Lemmer en Balk

Op het industrieterrein Lemsterhoek in Lemmer is een nieuw milieuterrein in ontwikkeling voor Lemmer en omgeving (planning ingebruikname is eind 2018). Daarnaast blijft er in Balk een eigen milieuterrein. Hier kunnen mensen terecht voor het wegbrengen van de meeste afvalsoorten. Voor afvalsoorten zoals KCA en asbest blijven Joure en Lemmer beschikbaar.