Zuidwesthoek damteam ongeslagen

Bakhuizen - Het Zuidwesthoekdam team is dit seizoen zonder nederlaag, toch geen kampioen geworden. Concurrent Urk had evenveel punten vergaard, maar had een betere bordscore en eiste zodoende de titel op.

Vorige week werd thuis van de Bolsward-Workum combinatie gewonnen met 8-4, en deze week werd Emmeloord aan de zegekar toe gevoegd met een 5-7 uitslag. Er werden 6 wedstrijden gewonnen en 1 x gelijk gespeeld tegen kampioen Urk. In de onderlinge competitie is Ids Bruinsma uit Elahuizen wederom kampioen van de club geworden met een score van 15-20. De 2de plaats werd opgeëist door Jan Peters uit Bolsward met 15-18.

Derde werd Sjouke Reekers uit Bakhuizen met de score van 15-16. Vierde werd deze keer Johannes van der Goot uit Nijemirdum met 13 punten en Pieter Folmer uit Hemelum eindigde als vijfde met 12 punten. Met een puntje minder werd Jacob Folkertsma uit Oudemirdum zesde met 11 punten. Het was een leuke sportieve en spannende competitie.

Met een mooie slotavond met een snel toernooi sluit het ZWHD team volgende week het seizoen af met misschien nog een versnapering er bij. Ook worden dan de prijzen dan uitgereikt aan Ids de kampioen, aan Jacob die de bekercompetitie won, en aan Johannes die de bondsbeker won. Het nieuwe seizoen begint op de 1ste donderdag in september 2018. Damliefhebbers kunnen dan ook aanschuiven. Contact adres is: sjoukemieke@gmail.com. Of telefoon 0514582040.