Grootste gehaakte deken van de wereld bijna klaar

BALK - Het project van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld nadert zijn einde.

Op dit moment zijn er ruim 7500 dekens gehaakt. Alle dekens worden aan elkaar gehaakt tot De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld en op 14 en 15 juli gepresenteerd in Park Vijversburg in Tytsjerk. Daarmee hoopt Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen. Naderhand worden de dekens verspreid onder diverse goede doelen.

Dekens in De Fryske Marren

De Haakmaaraangroepen die actief zijn in de bibliotheken in de Fryske Marren hebben tot nu toe meer dan 300 dekens gehaakt voor dit project. Dat worden er nog meer want de groepen gaan door tot eind mei. Ook voor thuishaaksters geldt dat dekens tot eind mei kunnen worden ingeleverd bij een van onderstaande bibliotheken. Losse granny squares kunnen tot 1 mei worden ingeleverd.

Meedoen

Wie mee wil doen kan nog steeds terecht in de bibliotheken. Ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek kunnen aanhaken. Deelname en koffie zijn gratis. In april komen de Haakmaaraangroepen bij elkaar op dinsdag 3 april in Bibliotheek Balk, van 14.00 tot 15.30 uur, woensdag 4 april in Bibliotheek Joure, van 10.30 tot 12.00 uur, donderdag 5 april in Bibliotheek Lemmer, van 14.00 tot 15.30 uur, maandag 9 april in Maeyke’s Bibliotheek in Sint Nicolaasga, van 13.30 tot 15.00 uur.

Meer details zijn te vinden op www.bibliothekenmarenfean.nl of www.miks-welzijn.nl, de websites van de beide organisaties die dit project in De Fryske Marren ondersteunen.