Balkster wil landelijke Buk actie

BALK - BALK Een landelijke actie onder de naam„Bukken gaat Lukken” voor een schoon Nederland. Dat is wat de Balkster Paul Meijer wil.

Zelf ruimt hij altijd allerlei rotzooi op die mensen overal laten vallen en die rotzooi is inmiddels vel containers vol. Maar hij wil nu dat anderen meedoen aan dit initiatief. ‘Elke dag van de week een nieuwe uitdaging. maandag 1 keer bukken, dinsdag 2 keer bukken…. vrijdag 5 keer bukken.’Hij voegt daar aan toe dat mensen in het weekend hun eigen keuze kunnen maken. Slechts 1 keer bukken, of 7 keer, het mag allemaal.

Elke dag bukken

Inmiddels heeft Meijer ook al de landelijke pers gevraagd om aandacht voor dit initiatief. De filosofie achter zijn plan is eigenlijk heel simper:’De dag van de week herinnert je aan het aantal keer bukken en oprapen van afval. Bovendien is het bukken een buiging voor de natuur en houdt dit je eigen lichaam soepel.’ Er is ook een andere kant van het verhaal zegt hij. ‘Want het bukken gaat een keer ophouden... Als er niets meer te vinden is namelijk.’ Als uitgangspunt adviseert hij om de handen te laten pakken wat de ogen zien. ‘Want daarmee verhoog je ook nog eens je eigen discipline. En discipline vergemakkelijkt je leven. En dat verhoogt weer de vreugde van het leven.’ Hij hoop dat veel mensen zijn voorbeeld zullen volgen en dat de bukactie zorgt voor een schoon Nederland, een gezonde natuur en fitte mensen.