Koninklijke Onderscheiding voor Emy Kamminga – van Sandick

BALK - Op zaterdag 24 maart heeft de 85-jarige van Sandick uit Balk een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Ze werd daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Veenstra speldt haar het bijbehorende versiersel op tijdens het feest ter ere van het 20-jarig bestaan van SeniorWeb Zuidwest Friesland in Balk.

Mevrouw Kamminga - van Sandick, geboren op 17 april 1932 te Eindhoven, is al sinds het begin van het bestaan van SeniorWeb ZWF in 1998 actief als vrijwilliger. Ze heeft zich continu ingezet om de stichting te promoten en ze draagt er zorg voor dat de cursussen op een begrijpelijke manier gegeven kunnen worden. Daarnaast geeft ze wekelijks meerdere cursussen voor SeniorWeb ZWF. Kamminga- van Sandick is sinds jaar en dag locatiemanager van de vestiging in Balk en regelt alles met betrekking tot de docenten overleggen die enkele keren per jaar plaatsvinden. Ze maakt daarbij onderdeel uit van de groep systeembeheer en regelt alles omtrent de informatieochtend- of middag voorafgaand aan de cursussen. Daarnaast is ze contactpersoon naar onder andere het bestuur van SeniorWeb ZWF.

Lid Frysk Senioren Orkest en muziekvereniging Concordia

Mevrouw Kamminga – van Sandick is vanaf 1994 tot op de dag van vandaag lid van het Frysk Senioren Orkest waar zij 13 jaar als secretaris actief is geweest. Daarnaast is ze van 1983 tot en met 1999 lid geweest van muziekvereniging Concordia. Hier heeft ze deel uitgemaakt van het bestuur, was ze medebeheerder van de muziekbibliotheek en is ze jeugdmentor geweest.

Vrijwilliger bij de Lokale Omroep

Vanaf 1990 heeft ze ruim tien jaar als vrijwilliger gewerkt voor de Lokale Omroep. Hier verzorgde zij de agenda op de website van Radio Gaasterlân, waarin zoveel mogelijk evenementen in de voormalig gemeente Gaasterlân-Sleat opgenomen werden op het gebied van sport en cultuur. Nadat ze in 1997 met pensioen ging, heeft ze zich nog een tiental jaren ingezet bij haar voormalig werkgever Talma Hiem in Balk. Hier bracht ze menulijsten rond bij de bewoners en haalde de ingevulde lijsten weer op. Ook was ze muzikaal begeleidster. Als vrijwilliger is ze ruim negen jaar notulist geweest van de bewonerscommissie en later de cliëntenraad.