Rixt droomt al jaren van Expeditie Robinson

BALK - De uit Balk afkomstige studente Rixt Reijenga zet alles op alles om haar jeugddroom waar te maken: meedoen aan Expeditie Robinson.

,,Wat mij zo geweldig leuk lijkt aan dit avontuur is de fysieke en mentale uitdaging”, zegt de enthousiaste Balkse, derdejaars psychologiestudente in Groningen. ,,Ergens helemaal voor gaan en in een emotionele achtbaan terecht komen, maar toch blijven staan en overleven. Het spelen van een spel en tegelijkertijd ook geen spel, omdat je bezig bent met overleven. Proberen door te zetten en proeven te winnen met de laatste kracht die je nog bezit, omdat je uitgehongerd bent en qua fysieke gesteldheid achteruit gaat. Toch ondanks tegenslagen te kunnen blijven genieten met de juiste mindset en het avontuur met de volle 100% tegemoet gaan”

Kortom, zo vindt de 24-jarige Rixt: ,,Expeditie Robinson lijkt mij een geweldige levenservaring waar je volgens mij alleen maar sterker uit kan komen”. Rixt is in het weekend nog vaak te vinden bij haar ouders in Balk. Ze hoopt via publicaties in de krant en op social media dat er veel op haar gestemd wordt. Dat is namelijk de manier om tot de zogenaamde castingronde voor het televisieprogramma door te dringen. ,,Van jongs af aan droomde ik er al van om ooit deel te nemen met Expeditie Robinson. In groep 7 heb ik zelfs samen met een schoolvriendin RTL gemaild om te vragen of ze ook een Expeditie Robinson Junior op wilden zetten in de zomervakantie”, lacht Rixt..

Iedere week kan er gestemd worden en elke week gaan de 7 personen met de meeste stemmen door naar de castingsronde. Rixt Reijenga wil in week 13, van 26 maart tot en met 2 april, zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Dat kan op de volgende manier: Ga naar https://www.expeditie

robinson.nl/profiel/545; Doe dit alsjeblieft tussen 26 maart en 2 april tot uiterlijk 10:00; Klik op de rode knop > stemmen (onder de video); Je kunt sowieso twee stemmen uitbrengen per persoon (eentje met een Facebook account en eentje met je e-mail adres); Stem met alle e-mailadressen die je hebt en na je uitgebrachte stem moet je de e-mail nog bevestigen die je krijgt; Zeg het tegen iedereen die je kent.

Rixt: ,,Iedereen alvast heel erg bedankt voor de moeite en je stem en hopelijk zien jullie mij terug in Expeditie Robinson 2018. Hoe geweldig zou het zijn als straks een

geboren Fries de titel Robinson 2018 pakt”.