Hotske Batteram: over een granieten bank

Deze keer gaat het over graniet. Op een nieuwe wandelroute rondom Balk komt een bank te staan. De kunstenares heeft gekozen voor graniet. Ze zegt; “graniet is een stollingsgesteente in de aardkorst. Het draagt de mensen op de aarde”. Graniet is een natuurlijk oermateriaal. Deze bank brengt dus meerdere facetten bij elkaar. De beleving van de natuur in de breedste zin. Het wandelen in de natuur is al heerlijk, het brengt ons dichter bij ons zelf. Nu de kunstenares ook nog een natuurlijk oermateriaal voor het rustpunt heeft gekozen, komt ook daar de verbinding met de aarde tot zijn recht.

Wellicht zit er in ieder van ons een kleine kunstenaar. En zolang die kunstenaar in jou nog niet wakker is, mag je door de ogen van deze kunstenares kijken. Kunstenaars kijken anders. Ze zien, ze signaleren en ze voelen. Ze zitten ook dichter in de verbinding. De verbinding van lichaam en geest én ziel. Daar komt de creatiekracht vandaan.

Nu hoeven we niet allemaal kunstenaars te worden, maar kijken met de ogen van een kunstenaar, geeft je wel een ruime blik en een nieuwe kijk op een bank op de wandelroute. Graniet zo hard, zo knoerthard en toch de verbinding van de mens en de aarde. Ga maar kijken!

Hotske Batteram