The Adèle Project speelde de Treemter plat

BALK - The Adèle Project was op 17 maart te gast bij NUT Gaasterlân-Sleat in een zo goed als uitverkochte Treemter.

Dit was een optreden waarbij je na afloop je eigen horloge niet geloofde: is het écht al na elven?! Jolanda de Knegt, die terecht 'de Nederlandse Adèle' wordt genoemd, kruipt in The Adèle Project in de huid van de echte Adèle.

Verbijsterend dicht bij echte Adèle

Het timbre en het enorme stembereik komen verbijsterend dicht bij die van 'de echte'. Op het enorme scherm werden beelden geprojecteerd van de echte Adèle in de Royal Albert Hall en bij de Brit Awards. Dat de Adèle op het grote scherm de Nederlandse Adèle was, werd nauwelijks opgemerkt, zo treffend zijn de overeenkomsten.

De meeste liedjes van de echte Adèle gaan over ingewikkelde emoties. De expressie die Jolanda de Knegt toevoegt aan de nummers, zijn een echte meerwaarde. Samen met haar zeer bedreven band en de backgroundvocals stuwde ze The Adèle Project naar een indrukwekkend niveau. Hoewel Jolanda de Knegt in de derde persoon over de echte Adèle vertelt, waren de concertgangers binnen de kortste keren het idee kwijt dat daar 'maar' naar een Nederlandse zangeres op het podium stond. Toch was het ook geen kopie, dat zou al te misplaatst zijn geweest. Geloofwaardig was ze zeker en ze wist iedereen feilloos mee te nemen in 'het verhaal van Adèle'.

Jildou Popma.

Foto Natascha Verheij.