Doelpunten, heel veel doelpunten bij Harich 1

HARICH - Zaterdag 10 maart trad het vlaggenschip van de korfbalclub Harich aan voor de laatste wedstrijd van het zaalseizoen.

Tegenstander was Club Brothers uit Groningen. Voor beide ploegen een belangenloze wedstrijd. Harich was zeker van handhaving en CB was inmiddels al gedegradeerd uit de tweede klasse. Harich speelde een dijk van een wedstrijd en had een helft nodig om CB het nakijken te geven.

Ruststand 20-6

Gerust werd er namelijk met een stand van 20-6. De supporters van de korfbalclub zorgden wederom weer voor een mooi gevulde tribune, en werden dit maal getrakteerd op een spektakelstuk. Harich startte zeer voortvarend aan de wedstrijd en liet geen spaan heel van tegenstander Club Brothers. Binnen 10 minuten stond er een stand van 8-1 op het scorebord, waarna de doelpunten machine even leek te haperen. In deze periode moest de thuisclub een aantal doelpunten tegen incasseren maar had vervolgens passende antwoorden staan. Dit antwoord werd gegeven in doelpunten, veel doelpunten…

Waar Harich over de breedte scorend wel eens tekort komt, was dit vandaag het tegenovergestelde. Over alle schijven werd (veel) gescoord en er werden bijzondere acties opgezet. Het hoge baltempo zorgde voor veel ruimtes en het dynamische spel zorgde voor veel rebound waardoor aanvallen door konden blijven gaan. Het rendement per aanval was de eerste helft hoog. Eenvoudig liep de Harichster formatie uit tot 16-5 voorsprong. Collectief werd er goed verdedigd waardoor weinig doelpunten werden geincasserend. Door deze goede druk zorgden de Harichsters is de laatste fase van de eerste helft voor een aantal onderscheppingen die in de aanval werden omzet in doelpunten. Gerust werd er met een stand van 20-6.

Tweede helft: eerste helft leek teveel energie te hebben gekost

Een marge die vanzelfsprekend genoeg dient te zijn voor winst van de wedstrijd. Trainer en coach was blij met het getoonde spel en inzet, en wilde vooral dit de tweede helft terug zien. Uitdaging was hetzelfde tempo en niveau weer terug te vinden om het spel positief voort te zetten. Helaas konden de Harichsters dit niet waar maken. Enige momenten leek het erop dat de eerste helft misschien wel een beetje te veel energie had gekost… Scherpte in de afronding ontbrak, waardoor er pas na 8 minuten werd gescoord. Desondanks dat Harich kon het niveau van de eerste helft niet meer haalde ging de ploeg goed door, scoorde het nog een aantal maal maar was de koek op. Reden voor coach Peter de Groot om met nog 10 minuten op de klok alle acht wisselspelers in het veld te brengen. Deze wissel was niet alleen erg bijzonder, maar vooral erg effectief. Alle acht ingebrachte spelers zorgden weer voor een bepaalde dynamiek die het publiek weer op de banken deed staan. Met mooi verzorgde aanvallen en knappe doelpunten werd een knappe overwinning geboekt op Club Brothers. Eindstand van de wedstrijd 30-12. Mede door deze wedstrijd is weer knap aan het doelsaldo gewerkt, waardoor de Harichster korfballers op een mooie derde plek zijn geëindigd. Harich heeft een goed zaalseizoen weten te spelen, en handhaving in de tweedeklasse weten te bereiken.

Veldseizoen voor de deur

Het veldseizoen staat alweer voor de deur. Ondertussen wordt er nog flink gebouwd aan de kleedaccommodatie. De vereniging hoopt deze in gebruik te kunnen nemen bij de start van het seizoen op 31 maart. Dan speelt Harich haar eerste wedstrijden. Voor de selectie staat er een uitwedstrijd bij V&V uit Garyp op het programma.