Voorjaarsexpositie Galerie Lytse Skientme

KOUDUM - In Galerie Lytse Skientme in Koudum wordt zaterdag 24 maart om 16 uur voorjaarsexpositie geopend.

In de voorjaarsexpositie tonen de kunstenaars Claudia Hoogveld en Joke Ket met schilderijen en Joke Karssen met glaskunst hun werken.

Galerie Lytse Skientme in Koudum presenteert op haar voorjaarsexpositie drie kunstenaars: Claudia Hoogveld en Joke Ket met schilderijen en Joke Karssen met glaskunst. Deze voorjaarsexpositie duurt van 22 maart tot en met 26 mei en de openingsreceptie vindt plaats op zaterdag 24 maart om 16.00 uur.

De Noord-Hollandse Claudia Hoogveld maakt stoere schilderijen met een grote gelaagdheid. Ze gebruikt naast verf rode aarde, lood, Saharazand, jute, touw en krantenknipsels. De grote verfschraper is een favoriet gereedschap waarmee verf en aarde onverwachte patronen op het doek vormen. Ruimte geven aan toeval kenmerkt haar werk.

Joke Ket woont en werkt in Friesland. In haar schilderijen beeldt ze het ultieme gevoel van vrijheid en verbondenheid met Friesland en vooral het Wad uit. Het Wad biedt schoonheid, uitzichten en de sensatie van zout op je lippen, voeten in het slik en zand op je lijf. Wadvondsten, zoals schelpen, slik en zeewier, verwerkt ze in haar schilderijen.

Joke Karssen uit Assen is in haar beeldhouw- en glaskunst graag bezig met allerlei materialen, vooral eerder gebruikte materialen. Kunstzinnige vormen inspireren haar: van een tak uit het bos tot een verwelkt blaadje van een bloem, van boeiende stenen tot verbrand glas. Het fusen (versmelten) van glas kent vele mogelijkheden en moeilijkheden.

Op de openingsreceptie, met een hapje, drankje, muziekje en praatje, is iedereen van harte welkom. Galerie Lytse Skientme in de Hoofdstraat in Koudum is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur en op afspraak.