Maar 2 winnaars en record aan remises

RIJS - Slechts 2 winnaars en een record aantal remises op 16 maart bij Schaakclub Rijs.

Koploper Chris Draijer offerde al in de opening tegen Sytze van der Wal onbedoeld een randpion en bleef daarna moeite houden om vat op het goede spel van Sytze te krijgen. Hoewel Chris zelfs een kwaliteit voor kwam moest hij zijn dame afruilen en kon Sijtze de eindstelling mooi remise houden in één van zijn beste partijen van het seizoen.

Concurrent Jelle Jeltema had een drukke avond met twee partijen, tegen Hans Kloots en Tjeerd de Vries. Er werd heel lang niets geruild en op beide borden hadden Jelles’ tegenstanders kansen tegen de koningsvleugel. Toen er wel afgewikkeld werd resteerden gelijke stellingen op beide borden en werd unaniem tot remise besloten. Intussen hadden Herman Beks en Jan Brinkman wel gewonnen, tegen respectievelijk Cornelis Jellesma en Henk Breimer.

Jappie Breimer viel aan tegen Auke Wouda, maar zoals vaker had Auke een paar verrassende wendingen in petto, waarmee hij zijn stelling remise kon houden. De laatste partij was een gesloten stelling tussen Trienke Wijmenga en Douwe Tjerkstra. Ookhier werd tot remise besloten omdat er geen goede zetten meer te spelen waren.

Aan kop verandert er weinig. Chris Draijer blijft ruim op kop. Jan Brinkman neemt plaats 2 met minieme voorsprong over van Jelle Jeltema, die op grote afstand wordt gevolgd door Herman Beks en Henk Breimer.