Interculturele Vrouwendag in Balk

BALK - Na het succes van vorige jaren wordt op donderdag 8 maart wederom een Vrouwendag georganiseerd in ’t Haske in Balk.

De Vrouwendag wordt wereldwijd gevierd met als doel gemeenschappelijke strijdpunten van de vrouwen naar voren te brengen, zoals gelijke lonen, gelijke behandeling en kiesrecht voor iedere vrouw op de wereld. In Balk hoopt de organisatie vooral verbinding te maken tussen vrouwen met verschillende culturele achtergronden.

Er is gekozen voor een creatieve en swingende avond. Vanaf 16.30 is iedere vrouw vanaf 18 jaar van harte welkom in ’t Haske waar zij ontvangen worden met een hapje en drankje. Om 17.15 wordt gestart met een workshop moodboard maken onder leiding van Nathalie. Rond de klok van 18:30 uur wordt er gezamenlijk gegeten. Gevraagd wordt of iedere bezoeker een lekker hapje of gerecht uit de eigen cultuur mee wil nemen, denk bijvoorbeeld aan een salade, soep, een schotel, een nagerecht, etc. Na het eten is het tijd om het eten er weer af te sporten en is er een dansworkshop, onder professionele begeleiding van danslerares Renske Kruijswijk.

Opgave voor de Vrouwendag is gewenst en kan bij Marike Feenstra via sociaalcafe@miks-welzijn.nl of 0513 – 414 593. De Vrouwendag is voor alle vrouwen in De Fryske Marren.