Sanna Dijkstra op dreef tijdens eerste wedstrijd

KOUDUM - De Morraruters hielden zaterdag voor de jongste ponyruiters en amazones een bixie-wedstrijd. Sanna Dijkstra toonde tijdens haar wedstrijddebuut dat ze veel talent heeft. Met haar pony Breewars Silke behaalde in beide proeven klasse AA de eerste prijs met 79 pt. en 80 pt. Dat leverde haar twee bixie-stempels (winstpunten) op.

Na de bixie-wedstrijd volgde een reguliere pony dressuurwedstrijd in de Morra-manege. Amarins Lycklama á Nijeholt behaalde in de L1 dressuur in de 1e proef 185 pt. en in de 2e proef won ze de 1e prijs met 189,5 pt. (totaal 2 wp.)

Ook mocht ze nog een speciale prijs in ontvangst nemen. Ze was namelijk de beste dressuurcombinatie van de indoor dressuurwedstrijden die in Koudum georganiseerd zijn.

Anna Fekkes behaalde met Florida Emelwerth ook een mooi resultaat in de Z1 dressuur. In beide proeven een winstpunt met 214,5 pt. en 209 pt.

Akkelien Heeres - de Vries was met Nanning fan Hylpen afgereisd naar Franeker. Daar debuteerde deze veelbelovende combinatie in de M2 dressuur. Ze won in de 1e proef de 2e prijs met 188 pt. en in de 2e proef de 3e prijs met 197 pt. (totaal 3 wp.)

Klaske Jonkman startte met haar paard Ynneke fan de Terpen ook in Franeker. Ze won in Z1 dressuur in de 2e proef de 2e prijs met 211 pt. (1 wp.)

Kenna Bakker deed zaterdag mee aan een dressuurwedstrijd in Emmeloord. Ze was met I am Special niet te kloppen in de L2 dressuur. In beide proeven won ze de 1e prijs met 199 pt. en 194,5 pt. (totaal 3 wp.)