ZWH dammen wint van Woudsend

BAKHUIZEN - Het zuidwesthoek damteam gevestigd in Bakhuizen heeft wederom de streekderby gewonnen tegen de damclub "Eensgezindheid" uit Woudsend.

In de "Driuwpolle" was het erg spannend, en de eerste punten waren voor de thuisclub. Op bord 4 maakte K. Lyklema het J. Folkertsma zo moeilijk dat laatst genoemde een foutje maakte en de punten zodoende ging inleveren. Al ras daarna kon G. Baukema de stand weer in evenwicht brengen door O. Reekers te verslaan. De topper op het 1ste bord tussen S. Berkepas en J. Peters werd door de bezoeker in zijn voordeel beslist en zo stonden de dammers van het ZWH team op voorsprong. Deze voorsprong gaven de bezoekers niet weer uit handen want J.v/d Goot kon ook 2 punten bij schrijven ten koste van H. Osinga en zodoende hadden de bezoekers de heft van de te winnen punten. Er moest nog 1 puntje bij voor de club overwinning en die kwam er na een zeer spannend eindspel die tussen S. Altena en S. Reekers .1-1 dus en de punten waren voor de Zuidwesthoekers. De laatste partij van G. Stoker tegen P.Folmer duurde lang maar dat Folmer nog verloor deed de bezoekers geen pijn meer want de overwinning was reeds een feit 5 tegen 7.

Uitslag: 1. S. Berkepas - J. Peters 0-2, 2. G. Stoker - P. Folmer 2-0, 3. S. Altena - S. Reekers 1-1, 4. K. Lyklema - J. Folkertsma 2-0, 5. O. Reekers - G. Baukema 0-2, 6. H. Osinga - J.v/d Goot 0-2. Eindstand Woudsend 5 - Zuidwesthoek Damteam 7 punten.