Doelpuntloos Balk uit de beker

BALK - Balk heeft vorige week dinsdag de achtste finales van de beker niet weten te bereiken. Op voetbalcomplex De Wilgen trok BCV, uitkomend in de 2e klasse, aan het langste eind door met één doelpunt verschil te winnen: 0-1.

Na een uur spelen was het raak voor de gasten, dat vanuit een corner de enige goal van de wedstrijd wist te scoren. Evenals de vorige wedstrijd was Balk de betere partij, maar kon het dat niet in doelpunten uitdrukken. Vooral in de beginfase probeerde Balk een snelle treffer te forceren. Voetballend moest BCV ook de meerdere erkennen in Balk, alleen deed de thuisploeg niet heel veel met het balbezit. Kansen vielen er wel te noteren, maar de nul bleef op het scorebord staan.

Balk-trainer Dick Sangers zag eenzelfde wedstrijd als tegen PKC’83. “Maar nu waren we voetballend nog beter dan de tegenstander. We hadden ongeveer 70% balbezit, alleen het probleem is dat wij geen goals maken. Het is een repeterend iets wat natuurlijk erg vervelend wordt. Nu trekken we weer aan het kortste eind. Het voetbal is prima en we werken keihard. Daar ligt het absoluut niet aan. Maar het afwerken van de kansen laten we na en dan wordt het lastig. Het is zuur als je weet waar het aan ligt. We moeten gewoon vaker op de goal durven schieten. Op dit moment hebben wij dat vertrouwen niet en daarin moeten we ook gewoon wat slimmer worden. Als we één doelpunt scoren geeft dat vertrouwen en volgen er meerdere. Daar ben ik van overtuigd.”

Julian van der Vegt