Hyke Voorn Fries Kampioen ZZ springen

RUIGAHUIZEN - Het afgelopen weekend was Hyke Voorn (16) uit Ruigahuizen zeer succesvol op het Fries Kampioenschap springen.

Ze startte met drie paarden en ze viel met alle drie in de prijzen. Het hoogtepunt was op zaterdag in de klasse ZZ springen (hoogte 130 mtr) waar Hyke de Friese titel veroverde door twee foutloze manches te rijden. Het was voor Hyke haar eerste wedstrijd in de klasse ZZ, de hoogste klasse in de ponysport. En hoewel de parcoursbouwer een selectief parcours had neergezet presteerde Hyke het met haar pony Vanety twee foutloze manche te rijden. Een barrage was niet nodig en zo prolongeerde Hyke haar Friese titel van afgelopen zomer. Op 24 maart is ze geplaatst voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Op zondag had de jonge amazone nog twee ijzers in het vuur bij de paarden. Met haar nieuwe paard Camaxima startte ze pas haar tweede wedstrijd en reed ze direct een twee foutloze rondes in de klasse L. Goed voor een 8e prijs in een groot deelnemersveld. Met Ghanna kreeg ze een balk in de eerste omloop en bleef ze foutloos in haar de tweede manche. In dit parcours in de klasse M was het resultaat uiteindelijk weer goed voor een 8e prijs.