Fokko Kuiper (Cupikof) exposeert in bibliotheek

BALK - Fokko Kuiper exposeert in de bibliotheek van Balk.

Kuiper komt uit Winschoten en is sinds 1999 bezig met schilderen, onder de naam : CUPIKOF. Hij heeft vijf jaar les gehad van een kunstschilder en galeriehouder uit Scheemda.

Kuiper schildert op papier en doek met acryl en maakt gebruik van penselen, sponsjes, oude doeken maar vooral paletmessen. Zijn werk kenmerkt zich door een rijk kleurgebruik, waarbij hij vage figuren zijn emotie laat uitbeelden. Tevens maakt hij ook abstract werk. De liefde voor verf en al zijn mogelijkheden is voor Kuiper de drijfveer van zijn werken. “Het is fascinerend te ervaren, wat een ontlading het bij jezelf teweeg brengt, als je al scheppende bezig bent. Zonder vooropgezet plan ontstaat allengs een emotie op doek, welke je als het ware opslokt in de verf met al zijn kleuren, nuances en vormen”, zegt hij over zijn manier van werken. In zijn werk staan veelal mensen centraal, aangezien het toch de mens zelf is, die kan aanschouwen en beoordelen.

Door kleur- en vormgebruik probeert hij een bepaalde mysterieuze sfeer te scheppen : “En daarmee tracht ik de kijker te boeien en mee te laten varen op de mystieke sferen, welke mijn werken uitstralen en waarin hij zichzelf dan ook zal kunnen vinden”. Fokko Kuiper exposeert regelmatig en nu dus in de bibliotheek van Balk. Zijn werk is te zien tot 20 april tijdens de openingsuren van de bibliotheek : dinsdag en vrijdag van 14.00-20.00 uur en woensdag en donderdag van 14.00-17.30 uur

Meer werk van hem is te vinden op zijn website: www.cupikof.exto.nl.