Arriva verbindt 11fountains met Friesland, Nederland én Europa

HINDELOOPEN - Sinds vrijdag 16 februari rijdt er een mooi bestickerde bus van Arriva Touring door de provincie Fryslân en door Nederland die het unieke project 11fountains promoot.

11fountains is het internationale fonteinenproject dat vanaf 18 mei 2018 in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 te bewonderen is. De bus valt onder het wagenpark van Arriva Touring en rijdt daarom door de provincie Fryslân, Nederland en kan zelfs gespot worden in Europa.

Geïnspireerd door de verhalen van de bevolking en de geschiedenis van de steden ontwierpen 11 internationale topkunstenaars uit 11 verschillende landen 11 sprankelende waterkunstwerken, elk precies passend bij een stad. Met elkaar vormen ze een krachtige verbeelding van de aloude strijd met het water en de wijsheid en luister van de Friese natuur en cultuur. 11fountains staat ook symbool voor de sterke gemeenschapszin in Friesland. Een fontein nodigt immers mensen uit om samen te komen, te spelen en elkaar verhalen te vertellen, net als vroeger rond de oude lindeboom. Die verhalen krijgen nieuwe impulsen door de ideeën achter de fonteinen. De kunstenaars hebben ze opgedaan door hun gesprekken met vertegenwoordigers van de lokale bevolking. Maar ook door de geschiedenis en het karakter van een stad te verbinden met hun eigen artistieke belangstelling.

Arriva trotse hoofdsponsor Leeuwarden-Fryslân 2018

Arriva is trotse hoofdsponsor van Leeuwarden-Fryslân 2018. Arriva verbindt Friesland aan Nederland en aan de rest van Europa. Leeuwarden-Fryslân 2018 wordt een uniek cultureel jaar, met hele mooie evenementen waar de vervoerder met haar dienstverlening een grote bijdrage aan levert.