Chris Draijer grote winnaar bij Schaakclub Rijs!

RIJS - Op vrijdag 16 februari sloeg Chris Draijer na een ijzersterke opening tegen Jan Brinkman toe met een beslissende aanval door het centrum.

Het leverde hem een verdiende ov erwinning op, die nog meer glans kreeg omdat concurrent Jelle Jeltema een stuk en de partij verspeelde tegen de uitstekende Henk Breimer. Chris heeft zijn 2 achtervolgers hiermee op en flinke achterstand gezet. Herman Beks liep op dit tweetal in door overtuigend van Hans Kloots te winnen. Sijtze van der Wal en Auke Wouda remiseerden, nadat Sijtze eerst een stuk had voorgestaan, was het uiteindelijk weer gelijk. Douwe Tjerkstra pakte niet de volle winst tegen Tjeerd de Vries, maar sleepte wel een mooi half punt weg en lijkt de wg omhoog definitief weer te hebben gevonden. Han Starreveld deed goede zaken tegen Cornelis Jellesma; hij won.

Hoewel de competitie zeker nog niet gespeeld is, is Chris Draijer nu toch de grote favoriet voor de titel en zullen Jelle Jeltema en Jan Brinkman waarschijnlijk om het zilver en brons gaan strijden, echter, Herman Beks en Henk Breimer staan op plaats 4 en 5 en kunnen ook nog voor een plak gaan.