” Carwash” in de Jelle Meineszhof

BALK - Vrijdag 9 februari was het een komen en gaan van rollators en rolstoelen in de Jelle Meineszhof in Balk.

Tien personeelsleden van Lyaemer Wonen uit Lemmer hebben zich op deze dag als enthousiaste groep ingezet i.s.m. de Stichting Present De Fryske Marren. Zij hebben deze ochtend een vrijwilligersproject uitgevoerd in de Jelle Meineszhof, een kleinschalige woonvoorziening voor dementerenden en onderdeel van Patyna. In het gebouw zijn 4 woningen met maximaal 8 bewoners per woning.

Alle rollende vervoersmiddelen werden goed schoongemaakt, opgepoetst en zo nodig gerepareerd. Er ontstonden hierdoor mooie contacten met de bewoners die hier actief bij betrokken werden! Volgens activiteitenbegeleidster en vrijwilligerscoördinator Wiesje Doorenspleet van de Jelle Meinezshof zijn dit klussen waar het personeel in de dagelijkse drukte vaak niet aan toekomt. De inzet van de groep vrijwilligers werd daarom enorm gewaardeerd.

Present zoekt groepen: Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present! Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid om je als groep of individu in je eigen woonplaats een keer in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement zie www.presentdfm.nl.

Foto’s Annelien Ellerman