Filmtheater Workum

Balk - Woensdag 21 februari – de derde woensdag van de maand – is het filmtheater Workum weer open.

Om 16:00 uur draait een stop-motion animatie over het leven van de 10-jarige Courgette. De film sleepte prijzen in de wacht op de prestigieuze (animatie)filmfestivals van San Sebastian en Annecy.

Het is een opvallende naam, Courgette. Maar het tienjarige jongetje wiens moeder net is overleden, heet echt zo. Courgette denkt alleen op de wereld te zijn maar vindt gelukkig een stel vrienden in het kindertehuis. En hij wordt verliefd. Op Camille.

Om 20:00 uur volgt een op ware gebeurtenissen gebaseerde film over de helende kracht van klassieke muziek. Als de violist Laerta door de zenuwen zijn auditie verprutst voor het gerenommeerd symfonieorkest van São Paulo, moet hij gedwongen uitzien naar een andere baan. Het enige wat hij kan vinden is die van muziekleraar aan een school in een grote sloppenwijk ('favela'). Met muziekonderwijs wordt daar geprobeerd kinderen een alternatief te geven voor een leven vol criminaliteit en drugsgebruik.

Voor meer informatie en het reserveren van zitplaatsen kunt u terecht op www.filmtheaterworkum.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het filmtheater aan de Emmabuert 16. Het theater opent een half uur voor aanvang van de films.