Werkzaamheden Teernstrabrug gestart

BALK - De werkzaamheden aan de Teernstrabrug zijn inmiddels gestart. Vanaf maandag 12 februari brengt de aannemer de complete, gerestaureerde bovenbouw van de monumentale Teernstrabrug weer terug op zijn plek over de Luts in Balk. De gietijzeren hameitorens die zorgen voor het contragewicht van de brug, zijn met klinknagels aan elkaar verbonden en op ambachtelijke wijze gerestaureerd.

De hameitorens zijn in de fabriek van Rusthoven BV in Groningen volledig gestraald en voorzien van een nieuwe verflaag. Daarnaast voldeed het brugdek van de Teernstrabrug niet meer aan de huidige eisen; de brug heeft een nieuw wegdek gekregen zodat dit weer voldoet aan de nieuwe, wettelijke verkeerseisen. Omdat het terugplaatsen van de brug precisiewerk is, is de brug twee weken afgesloten voor verkeer.

In verband met de werkzaamheden is de brug van maandag 12 februari 7.00 uur tot woensdag 28 februari 17.00 uur gestremd voor alle verkeer. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. Foto Harmen Beuckens.