Middag voor ouderen in Balk goed bezocht

BAL - Een kleine honderd bezoekers hebben woensdag 7 februari in de Treemter in Balk de speciale middag voor ouderen bezocht.

Oorspronkelijk werd deze middag steeds georganiseerd door de Gaasterlandse Koepel 50 Plus, maar de organisatie is nu in handen van de ouderenvereniging Fryske Marren Vitaal, die alle ouderen in de gemeente De Fryske Marren vertegenwoordigt.

De welkomstwoorden waren van Riet Kuipers-Monkelbaan, nog als voorzitter van de oorspronkelijke koepel. Zij stond eerst even stil bij het overlijden van Maurits Veltman, meer dan 10 jaar bestuurslid van Koepel 50 Plus, gaf een overzicht van het middagprogramma en keek ook naar de toekomst. Dit is namelijk de laatste keer dat financiering mogelijk was vanuit het Lokaalfonds Ouderenzegels. Die pot is nu leeg. Hoe het verder gaat is aan Fryske Marren Vitaal.

Vervolgens konden de bezoekers genieten van een optreden van de MOCO’s; een mondharmonicaclub uit Oosterwolde, dat haar publiek vermaakt met muzikale klanken en liedjes. Er werden bekende liedjes gespeeld, maar ook licht klassiek behoorde tot het repertoire. Naast mond- en trekharmonica werd er ook gespeeld op, gitaar, panfluit en djembé, afgewisseld met enkele sketches.

Na de pauze met koffie en hapje/drankje gaf Douwe Zwaga, voorzitter van Fryske Marren Vitaal een korte presentatie van de Speerpunten 2018 van deze ouderenvereniging. U kunt die punten t.z.t. terugvinden in de nieuwsbrief ‘INFOrmatie’, die in februari in alle ouderenbladen wordt doorgegeven.

Na het vervolgoptreden van de MOCO’s kon Riet Kuipers met haar dank aan iedereen de middag afsluiten.

Foto Piet van der Linden