KV DTG blijft winnen en gaat ongeslagen het nieuwe jaar in

WIJCKEL - KV DTG speelde zaterdagavond in Emmeloord tegen de hekkensluiter KV Emmeloord. De tegenstander bleef tot het einde van de wedstrijd meedoen voor de winst maar verloor uiteindelijk met 14-15.

DTG stond in een mum van tijd voor door twee mooie aanvallen. KV Emmeloord antwoordde gelijk en maakte snel de gelijkmaker. Na een wat mindere periode van DTG waar het moeite had met scoren en onnodige overtredingen in de korfzone, wist Emmeloord een gat te slaan van 5 doelpunten. Langzaam maar zeker kwam DTG weer dichterbij en ging de rust in met 2 doepunten achterstand. 9-7.

In de rust werd er gehamerd om de focus te bewaren en de kleine achterstand weer te herstellen.

Nadat DTG de gelijkmaker had gemaakt ging de score gelijk op en leek het erop dat de ploegen de punten zouden delen. In de laatste vijf minuten gingen beide ploegen volop voor de winst. Toch liet DTG het beste spel zien en wist tweemaal van afstand te scoren. Emmeloord kreeg de bal ook nog een keer in de korf, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.

In de laatste minuten kreeg Emmeloord nog een vrije bal. Door de spanning werd die niet verzilverd, waardoor DTG er met de winst vandoor ging. De korfbalcompetitie ligt nu enkele weken stil in verband met de komende feestdagen. Na de jaarwisseling wordt de competitie hervat.