Audiotour Balk Boterdorp in running Kern met Pit

BALK - De organisatie Kern met Pit heeft gemeld dat de Auditour Balk Boterdorp meedingt naar de prijs Kern met Pit 2018 in Friesland. Tijdens een bijeenkomst op 19 januari 2019 maakt een deskundige jury bekend welke van de 9 projecten die genomineerd zijn zich trofeewinnaar Kern met Pit 2018 in Friesland mag noemen. Vervolgens wordt de winnaar uit Friesland aangemeld om mee te doen aan de landelijke verkiezing van het predicaat Gouden Kern met Pit 2018.

Audiotour

De audiotour Balk Boterdorp is een initiatief Engelien Bouma van It Bûterhûs in Balk. In samenwerking met de Stichting Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân is binnen de werkgroep hard gewerkt door de vrijwilligers en het resultaat mag er zijn. In de afgelopen maanden kon de audiotour worden beluisterd en bekeken via de app izitravel.Uit enthousiaste reacties van de inwoners van Balk en recreanten kan worden geconcludeerd dat de audiotour een schot in de roos is. Op een ludieke manier wordt de geschiedenis van de boterhandel aan de orde gesteld die nog altijd zichtbaar is in de prachtige huizen met versiering op de gevels. Daarnaast komen veel wetenwaardigheden over boter en het gebruik ervan aan de orde

Stemmen

Naast de beoordeling door de jury telt dit jaar ook het aantal stemmen die door het publiek zijn uitgebracht op de projecten via het internet. Op de website Kernmetpit iedereen op de pagina Friesland met een klik op Audiotour Balk Boterdorp helpen om de prijs binnen te halen.