Fameus springdebuut Iris Ybema

KOUDUM - Afgelopen weekend werd bij de Morraruters een springwedstrijd voor paarden en pony’s georganiseerd. Op zaterdag stond er een mooi parcours klaar voor de paarden en op zondag was het de beurt aan de pony’s.

Zondag moesten de vrijwilligers nog even flink aan de bak om het terrein sneeuwvrij te maken, maar onder het motto: “vele handen maken licht werk” was dit snel klaar en konden de springcombinatie los. Iris Ybema debuteerde met haar pony Orchid’s Darian in het BB springen. En hoe: in beide parcoursen was ze foutloos en met een stijl van 68,5 en 71,5 resulteerde dit in twee 1e prijzen. Marije Wiersma had met haar pony Sterretje in het L springen in het 1e parcours een balkje en in het 2e parcours was ze foutloos. Teuna Bosch sprong met Storm het 2e parcours foutloos met een stijl van 67 in de klasse BB. Bij de paarden verscheen Dian Snoek met 2 paarden aan de start. Met Aristo behaalde ze 1 winstpunt in de klasse Z. Met Havanne was ze beide parcoursen foutloos en won ze twee keer de 1e prijs. (4 wp.) Annica Laagland sprong twee foutloze rondes in het B springen met in beide parcoursen een stijl van 68,5 pt. In het 1e parcours won ze de 3e prijs en in het 2e parcours de 4e prijs. (2wp.) Anneke Heida mocht met Foxstop van Essene ook 2 winstpunten bijschrijven in het B springen . Ze sprong twee foutloze rondes met een stijl van 66,5.

Kenna Bakker

Kenna Bakker reed zondag 16 december met Ginfonia KB de 2e selectiewedstrijd voor het NK in de klasse ZZ zwaar te Emmeloord. Ze liep een super proef en daarmee werden ze 1e met 66,5%. Dit leverde haar een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen op.