‘Geen glazen huis? In Hindeloopen echt wel!’

HINDELOOPEN - 3FM stopt met het glazen huis, waarin dj’s zich opsloten, niks aten en heel veel geld bijeenbrachten voor het goede doel. In Hindeloopen bedachten dat ze dan maar zelf een glazen huis moesten opzetten. Het idee was om dit kleinschalig te doen. Maar dat liep anders!

De opzet om een Nederlands goed doel te kiezen, namelijk De Voedselbank, werd zo enthousiast ontvangen, dat van een kleine opzet nu geen sprake meer lijkt te zijn. Het wordt nu gewoon een groot evenement. Zo treden er 11 bands op, is er licht en geluid en is er een veiling. Dit alles ten bate van de Voedselbank Nederland.

‘Er komt een glazen huis op de havenkade van Hindeloopen. Daarnaast zal de gehele havenkade overdekt zijn. Verder zorgen we voor een podium met eet-, en drinkmogelijkheden. Het eetgedeelte wordt gesponsord door tv kok Reitse Spanninga,’stelt cafebaas Leon Meijers over het evenement dat zondag 23 van 11.30 tot 01.00 uur duurt.

Veiling

‘Er zal verder de hele dag live muziek zijn en tussendoor zullen er gesponsorde artikelen geveild worden. Daaronder een nieuwe cv ketel compleet geinstalleerd en een hele dag een audi a8 met prive chauffeur.’

De gehele dag staat in het teken van de voedselbank Nederland. Alle inkomsten komen ten goede van dit goede doel. De Stichting Glazen Huis Hindeloopen is opgericht en er is een giro rekening geopend. Alle bands en zangers treden kostenloos op, zoals de zware jongens en de Hûnekop.

Piet Paulusma

Op vrijdag 21 december komt Piet Paulusma naar Meijers cafe de Boekanier om het weer te presenteren. ‘Dit om ze meer aandacht aan het evenement te geven. Tevens heeft Robbert Ten Brink toegezegd deze dag aanwezig te zijn. Niemand gaat aan deze dag verdienen en alles komt ten goede aan de voedselbank. De kerk in Hindeloopen collecteert deze maand voor de voedselbank, de school laat de klassen een schilderij per klas verven die geveild worden, de supermarkt Spar heeft een statiegeldfles actie en nog veel meer. Iedereen probeert een steentje bij te dragen. Ene gehele dag is gratis toegankelijk voor iedereen.’

Meer informatie op de Facebookpagina "Het Glazen Huis Hindeloopen"