Meet & Eat op 16 maart

BALK - Op vrijdag 16 maart is er in Balk en omstreken een Meet & Eat waarbij een gastgezin vluchtelingen aan tafel uitnodigt.

Als gastgezin ontvangen mensen thuis twee of meer (een gezin-familie ) vluchtelingen aan tafel en gaan samen eten. Een gezellige én laagdrempelige manier om in contact te komen met vluchtelingen, want eten verbindt altijd.

Stichting Present De Fryske Marren wil met Meet & Eat graag een brug slaan tussen vluchtelingen van het AZC Balk en inwoners van Balk en omstreken. Na een geslaagde Meet & Eat in 2017 wordt dit nu voor de 2e keer georganiseerd. Meedoen met Meet & Eat is een leuke en laagdrempelige manier om in contact te komen met vluchtelingen. Op die manier leren mensen elkaar niet alleen beter kennen, maar het levert hen ook meer begrip op voor situaties en andere culturen.

Voor vluchtelingen is het erg belangrijk om contacten op te bouwen met mensen van buiten het AZC. Het contact met Nederlanders zorgt ervoor dat ze zich welkom voelen en het gevoel krijgen dat er mensen zijn die om hen geven. Het doorbreekt de dagelijkse gang van zaken (sleur) op het AZC, bevordert de kennis van de Nederlandse taal en zorgt voor een kennismaking met Nederlandse gewoontes.