Traditioneel Hylpers dansen uitgesteld

HINDELOOPEN - Wegens winterse weersomstandigheden op 11 december kon het Balfolk op deze dag niet doorgaan. Op 19 februari is er een herkansing.

Folklorevereniging Aald Hielpen nodigt daarom iedereen uit voor een gratis balfolk op maandag 19 februari, aanvang 19.30 in De Foeke te Hindeloopen. De aanleiding voor dit bijzondere bal is de wens om eens wat anders te dansen dan het eigen repertoire. Er zijn de laatste jaren veel jonge leden bijgekomen, die graag eens kennismaken met andere vormen van traditionele dans.

Balfolk is ook voor veel internationale volksdansers een niet helemaal onbekend fenomeen, dus grijp deze kans om eens kennis te maken met een dansvorm die ook in Nederland populair is en heel dicht bij de eigen traditie staat. Alle dansen worden uitgelegd of voorgedaan, en iedereen kan meedoen. De muziek wordt deze avond verzorgt door: Trio Folie du Nord. Voorafgaand aan het bal, om 19.15 u. geven de Hindelooper kinderen een kort optreden. Deze groep is door de kinderen zelf opgericht na de zomervakantie en heeft een paar balfolk-dansen, twee dansen uit het Aald-Hielpen-repertoire en twee kinderdansen ingestudeerd.