Pegasus ploegen scoren hoog bij springwedstrijden in Utrecht

UTRECHT - Op zaterdag 3 februari werden de eerste landelijke wedstrijden springen op C niveau georganiseerd.

Een wedstrijd waarbij de basis gelegd kon worden voor de finale wedstrijden in juni. De scores van de wedstrijden in Utrecht gaan mee naar Rotterdam. De punten in Rotterdam worden dubbel geteld. Het totaal van de punten bepalen de rangschikking.

De vereniging Pegasus is al jarenlang vertegenwoordigd bij springwedstrijden op zowel regionaal als landelijk niveau. Naast de speciale springgroep wordt er ook deel genomen door een jeugd- en juniorploeg, welke voornamelijk trainen voor toestelwedstrijden. Deze ploegen behalen vooral hun hoge resultaten door het technisch verzorgd springen. Ook in Utrecht bleken de uitvoeringen voortreffelijk. Zowel de jeugd als junior ploeg scoorden elk op twee onderdelen het hoogste uitvoeringscijfer.

De jeugdploeg met in hun midden Simone Janssen en Jules Sprangers uit Wijckel hadden een voortreffelijke wedstrijddag. Bij de onderdelen plankoline kast en airtrack werd een tweede plaats behaald. Bij het minitrampoline werd de derde score neer gezet. De junioren, waarin onder andere Josine Kruijshaar en Rineke Haarsma, werden eerste bij de onderdelen springtoestel met plank en minitramp. Een tweede plaats werd bij het minitramp valmat behaald.