It Heidenskip derde bij Open NK touwtrekken

IT HEIDENSKIP - Zaterdag 3 februari 2018 werd in Ommen het Open Nederlands Kampioenschap Touwtrekken georganiseerd. Veel deelname van de Friese teams, waarbij een hoofdprijs voor het Jeugdteam van de Watermannen uit Wolvega en veel medailles voor het team Deinum/Britsum.

In de 680 kg klasse was de deelname uit Friesland groot, met onder andere teams van It Heidenskip, Deinum/Britsum en Bartlehiem. It Heidenskip werd derde in de poule wedstrijden en Deinum/Britsum vierde. Zij kwamen elkaar niet tegen in de halve finale, aangezien de nummer één van de poule altijd tegen de nummer 4 loot en nummers twee en drie uit de poule elkaar treffen. Dit is een internationale regeling.

Beide Friese teams verloren hun halve finale wedstrijd en troffen elkaar weer in de strijd om brons. Na een stevige partij was het team van Deinum/Britsum op 5 cm af van het verlies, maar kon de touwtrekwedstrijd ‘kantelen’ en trok It Heidenskip 4 meter en 5 cm terug naar een overwinning. Een wedstrijd wordt over 4 meter getrokken. Ook de tweede wedstrijd was Deinum/Britsum de meerdere zodat zij met brons naar huis gingen.

De strijd in de heren 640 kg. team was een harde strijd, waarbij uiteindelijk het team van Monnickendam het goud pakte. Bartlehiem en it Heidenskip kwamen niet aan de finales toe, zij kwamen kracht te kort.

Dit was één van de laatste wedstrijden voor de teams uit Nederland voor het indoor touwtrekken. Nu worden de laatste puntjes op de i gezet voor de teams, die zich voorbereiden op het WK indoor Touwtrekken, dat van 8 t/m 11 maart wordt gehouden in Xuzhou in China.

Vanuit Friesland reist hier een combinatie van Friese teams ( Deinum/Britsum, Bartlehiem en it Heidenskip) heen, die samen de nationale teams zullen vormen in de 680 en 640 (in combinatie met leden van Monnickendam). Ook zal er een Nederlands damesteam worden afgevaardigd met Grietje Stoker uit Wurdum, Aaltje Nieuwland uit Nieuwehorne en Melanie van der Heide uit Marknesse.

680Kg: 1. Lagerweij A Renswoude, 2. Monnickendam, 3. Deinum/Britsum, 4. it Heidenskip.

640Kg: 1. Monnickendam, 2. Deinum/Britsum, 3.Lagerweij, 4. West Friesland, 5. Bartlehiem, 6. Hormsman, 7. it Heidenskip.