Ook in Workum avond vol verhalen

WORKUM - Ook in Workum zal aandacht worden geschonken aan de opening van het LF2018-jaar.

Het Jopie Huisman Museum, Galerie De Vereeniging en Warkum’s Erfskip in de Waag zijn vrijdag 26 januari de locaties waar belangstellenden kunnen luisteren naar verhalen.

In het geval van het Jopie Huisman Museum kunnen het ook wel eens sterke verhalen zijn, want daar was Jopie zelf ook erg goed in. Enkele ‘insiders’ gaan deze avond, die zal worden geleid door Eelke Lok, herinneringen, verhalen en anekdotes ophalen. Onderwerp: Jopie Huisman zelf en ‘zijn’ Workum, waar hij zijn jeugd doorbracht en zijn eerste stappen als ondernemer zette. (Oud) Workumers Ben Voets, Guus Bräuner, Henk Dijkstra en omkesizzer Douwe Zwaga willen hun verhalen graag delen. In samenwerking met het NUT Workum zullen er in Galerie de Vereeniging aan het Súd vier verhalen worden verteld door Workumers. In de Waag behoren onder andere Hylke Speerstra en Auke Bult tot de vertellers.

Om 19.00, 20.00 en 21.00 uur start er in de deelnemende locaties een vertelsessie. Omdat er op drie locaties drie vertelrondes tegelijk beginnen, is de pauze na afloop bedoeld om van locatie te wisselen. Tussendoor en na afloop zorgen Jack Bottleneck en Johan Keus in het museum voor de nodige blues. De toegang is gratis.