Simone Janssen wint goud bij rayon wedstrijden

WYCKEL - Op 13 januari werden de eerste wedstrijden turnen van het rayon zuid west georganiseerd. Bij deze wedstrijden waren de dagprijzen inzet. Tevens kon een basis voor doorstroming naar de provinciale kampioenschappen gelegd worden.

Simone Janssen, voorheen lid van de vereniging THOR in Sloten, kreeg het advies om te gaan trainen bij de vereniging Pegasus in Lemmer. Daar is zij nu voor het tweede seizoen in training. De 10 jarige turnster uit Wijckel turnde tijdens de rayonwedstrijden op het hoogste niveau bij deze wedstrijden een prima wedstrijd. Ondanks de sterke concurrentie wist zij met zowel technisch als choreografisch goed uitgevoerde oefeningen de eerste plaats te bemachtigen. Een goed uitgangspunt voor kwalificatie voor de Friese kampioenschappen.

Op dezelfde dag werden in Heerenveen de tweede kwalificatie wedstrijden van noord Nederland in de tweede divisie georganiseerd. Belangrijkste inzet was de kwalificatie voor de ¼ finale van de Nederlandse kampioenschappen. Alhoewel de kwalificatie nog niet formeel bekend gemaakt kon worden hebben Josine Kruijshaar uit Woudsend en Rineke Haarsma uit Tjerkgaast redelijke kansen on geplaatst te zijn voor de ¼ finales.

Op de foto ( gemaakt door Wynande Schippers ) Simone Janssen op de 1e plaats