Theatercursus Toanhus sluit af met Robin Hood

BALK - Vrijdagavond 8 december stonden de leerlingen van de Theatercursus in Balk op de planken in ‘t Hazzeleger om het verhaal van Robin Hood te spelen. Zij gaven een korte en grappige presentatie voor familie en belangstellenden waarin de kinderen vol overgave speelden, en ook nog zongen!.

De afgelopen weken hebben zij hun eigen ideeën verbeeld, docent Lizette Vogel heeft een script van Robin Hood bewerkt, en in de lessen hebben ze dit met elkaar samengevoegd tot één geheel. Tijdens de presentatie was er geen decor te bespeuren. Wél lagen er overal verkleedkleren. Met weinig middelen toverden de jonge spelers zich in een handomdraai om tot jonkvrouw Marian en haar hofdame Kluuk, Prins John en zijn bewakers, de Sheriff of een arm gezin, én natuurlijk tot Robin Hood en zijn grote vriend Kleine Jan.

“Jammer dat de cursus al weer is afgelopen: het is een leuk clubje kinderen waar je de energie letterlijk vanaf ziet spatten!" aldus Lizette. Vanaf donderdag 25 januari staat er een nieuwe theatercursus gepland in Balk. Voor informatie en opgave kunnen belangstellenden terecht op de website www.toanhus.nl.

Foto Erwin Franssen