Sint mist boot voor laatste aankomst Molkwerum

MOLKWERUM - Het laatste schooljaar in Molwerum is in gegaan, daarna sluit de school definitief haar deuren. Dit jaar wordt alles dus voor het laatst gevierd, zo ook het Sinterklaasfeest. De Sint en zijn Pieten komen al jaren op 5 december It Swannenêst, dus de intocht was dit jaar speciaal en anders dan anders.

Door het slechte weer onderweg naar Molkwar hebben de Sint en zijn Pieten vertraging opgelopen en kan hij niet op tijd zijn bij de boot die hem naar CBS It Swannenêst zal brengen. De kinderen gaan ondertussen wel met één van de Pieten langs de Elfstedenroute op zoek naar de Sint.

Ze hebben de Elfstedenstempelkaart bijna vol met stempels, die ze behaald hebben op school bij allerlei pietenactiviteiten zoals sport, muziek, bak- en creaopdrachten, als ze aankomen bij de vaart tussen Hindeloopen en Stavoren. Daar wacht het schip ‘De Wylde Wytse’ met de schipper op hen. En zo begint de reis over het water, die hen hopelijk naar de goede Sint zal brengen.

Ze varen onder het bruggetje van Bartlehiem door, waar snelle schaatsers op staan afgebeeld. Onderweg zien ze ook Pieten die over de brug steppen en racefietsen. En dan ineens zien de kinderen in de verte aan de Bonkevaart gelukkig Sinterklaas en zijn hoofdpiet staan. Sint en Piet zwaaien en roepen de kinderen toe.

De kinderen halen Sint en zijn trouwe maat aan boord en varen terug naar vlakbij It Swannenêst. Wat een belevenis, varen met Sint en de Pieten langs de Elfstedenroute. Gelukkig is alles goedgekomen en kan in de dorpskamer van It Swannenêst het feest door alle inwoners van Molkwar worden meebeleefd.