Remco Heidema nieuwe Prins Carnaval Bokkedam

BAKHUIZEN - Remco Heidema is de nieuwe Prins Carnaval in Bokkedam of te wel Bakhuizen. Heidema is een echte Bakhuister. Hij sport veel en doet aan tennis, volleybal en fietsen door de bossen, samen met de Drekfretters uit Bakhuizen. Daarnaast zit hij als vrijwilliger bij de Brandweer Bakhuizen. Heidema heeft een administratiekantoor.

De nieuwe Prins werd afgelopen zaterdag benoemd. Toen organiseerde Carnavalsvereniging “De Blauwe Bok” het Prinsenbal. Deze keer was dat in ’t Syltsje te Bakhuizen. Bovendien was het een week later dan normaal gesproken, want officieel is de bekendmaking van een nieuwe prinis carnaval op de elfde van de elfde. De Carnavalsvereniging had een feestelijk aanvullend programma. Zo was er een fantastisch playback optreden van de “Hofdames” en de “Raad van 11” zorgden voor een hilarische act. De stemming kwam er daarmee goed in.

Er werd ook afscheid genomen van Prins Ramonus den Urste. Hij leverde daarbij zijn scepter in. Hij werd daarna opgenomen in de Senaat ( een groep belangrijke mensen die ooit ook Prins of Prinses zijn geweest). En toen was het bijna 11 minuten over 11. Maar voordat de onthulling kwam werden er eerst nog spelletjes gedaan. “Chantal Janzen blijft slapen” bij “De grote meneer Kaktus show” en in de show ging het over “De jongens tegen de meisjes”. ‘k Weet Niet was Chantal Janzen haar assistent. 4 Jongens en 4 Meisjes werden uit het grote publiek gehaald en gingen de strijd aan.

De eerste ronde moesten de jongens en de meisjes foto’s uitbeelden. Hierbij wonnen de jongens. De tweede ronde was er een battle dans. Hierbij wonnen de meisjes. En in de derde ronde moesten er woorden worden gemaakt. De deelnemers hadden elk een letter voor op het borst en een letter op de rug. Hiermee kwamen ze gelijk te staan. De vierde ronde en laatste ronde was… Wie vanuit het publiek de naam uit alle letters van de nieuwe Prins of Prinses kon maken. Zo werden er 2 pogingen gedaan. En toen de onthulling: Remco of te wel Prins Remconus den Urste. Na de proclamatie werd samen de polonaise gedaan. Vervolgens konden nog prijzen gewonnen worden met het draaiend rad . De kado’s waren gesponsord en de opbrengst van het draaiend rad gaat gaat naar Carnavalsvereniging De Blauwe Bok. De muziek werd verzorgd door DJ Dennie. En er werd dan ook tot in de late uurtjes gehost en gefeest door jong en oud.