Van alles nieuw in het centrum Balk tot sommige gebouwen nieuw en renovatie

BALK - Plaatselijk Belang Balk Vooruit presenteerde donderdagavond de 6 scenario’s waaruit de bevolking een keuze kan maken voor een ‘nieuw’ centrum. Die variëren van alles nieuw bouwen en samen voegen tot alles renoveren.

Dat alles zijn de culturele instellingen als De Treemter, de basisscholen en de sporthal. In de eerste variant wordt gekozen om alles nieuw te bouwen en samen te voegen in het centrum. Dus twee scholen, de Treemter en de sporthal. Omdat dan ook functies worden samengevoegd, zal er in zo’n nieuw gebouw ook minder ruimte per saldo zijn.

Duurste optie kost 14 miljoen

In alle andere varianten is gekozen voor het samenvoegen van zaken, het renoveren van gebouwen als de Treemter en de sporthal. Ook is er een variant waarbij de scholen nieuw worden gebouwd. De duurste optie kost zo’n 14 miljoen. De gemeente staat zelfs daartegen niet onwelwillend, bleek op de bijeenkomst. Het is nu aan de burgers wat zij vinden van de plannen. Vanaf vandaag staan alle opties uitgebreid op de site van Balk Vooruit en volgende week woensdag is er een bijeenkomst waar mensen vragen kunnen stellen en hun geluid kunnen laten horen. Vanaf vrijdag heeft iedereen twee weken om te kiezen voor welke optie volgens hen de beste is.