Rabobank verhuist in Balk

BALK - Per 1 januari verhuist de Rabobank in Balk naar It Hoekstee 1. In het nieuwe kantoor wordt het Rabo Contactpunt gevestigd dat op dinsdag- en donderdagmiddag is geopend van 13 tot 17 uur. Klanten kunnen hier terecht voor het regelen van dagelijkse bankzaken.

Een adviesgesprek is mogelijk op afspraak. Dit kan zowel overdag (buiten de openingstijden) als ’s avonds, en ook in het weekend. Vrijdag 29 december is het Rabobankkantoor aan de Dubbelstraat 6 voor het laatst geopend. Vanaf 2 januari kunnen klanten terecht in het nieuwe kantoor aan It Hoekstee.

Pinnen in de Dubbelstraat

In het nieuwe kantoor is geen contant geld aanwezig. De bank zoekt momenteel naar een nieuwe locatie voor een geldkiosk in het centrum van het dorp. De geldautomaat en de sealbagautomaat (voor zakelijk storten) blijven gevestigd aan de Dubbelstraat tot deze nieuwe locatie wordt geopend. Klanten die contant geld willen storten kunnen terecht op één van de andere kantoren van de bank in Lemmer, Joure, Sneek of Bolsward.

Betrokken en dichtbij

“We vinden het belangrijk om betrokken en dichtbij te zijn in Balk en omgeving ”, aldus Bart de Zee, directeur Bedrijven bij Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland. “Om deze reden kiezen we nadrukkelijk voor wijziging van dienstverlening en niet voor sluiting van het kantoor. We kennen de klanten en de markt hier op ons duimpje en weten wat er speelt. De 16 medewerkers die in de regio Balk wonen en/of werken zijn vaak ook vanuit hun privé situatie betrokken bij de buurt. Zo zijn we ook al jaren actief sponsor van het verenigingsleven in Balk en ontvangen jaarlijks meer dan 40 verenigingen steun van de Rabobank. Die lokale betrokkenheid zit in onze genen en zal altijd blijven.” De Rabobank in Balk werd in 1911 opgericht en is dus al 106 jaar geworteld in de Balkster gemeenschap. Regio Balk eo behoort toe aan Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland, één van de grotere lokale Rabobanken in Nederland. De bank heeft per 1 januari 2018 vier kantoren, zeven contactpunten en meer dan dertig geldautomaten in de Friese Zuidwesthoek en is hiermee de grootste financiële dienstverlener in de regio.