Alles voor het Moederland

BALK - Donderdag 9 november om 20.00 uur is Michel Krielaars samen met mezzosopraan Henriette Schenk en accordeonist Ellen Boers te gast in bibliotheek Balk. Krielaars zal vertellen over zijn nieuwe boek 'Alles voor het moederland’.

Michel Krielaars is chef Boeken van NRC Handelsblad en schreef meerdere boeken, waarvan ‘Alles voor het moederland’ De Stalinterreur ten tijde van Isaak Babel en Vaseli Grossman de meest recente is. Aan de hand van de bewogen levens van Babel en Grossman schetst Krielaars een beeld van een meedogenloze wereld, waarin het vermoorden van onschuldige burgers een gewone zaak was en het individu kapot werd gemaakt. Zijn voordrachten worden afgewisseld met Jiddische liederen uit Odessa, communistische opbouwliederen en strijdliederen van het Rode Leger.

Deze liederen worden gezongen door zijn vrouw Henriette Schenk, die hierbij begeleid zal worden door Ellen Boers op accordeon. Kaarten voor deze bijzondere avond zijn te koop via www.bibliothekenmarenfean.nl/moederland of aan de balie in de bibliotheek. Kosten: € 5,- voor leden of € 7,50 voor niet-leden.