Film over slaapfestival

Balk - Balk Op 14/15 juli jl. organiseerde stichting Haring & Hummus in Balk Het Slaapfestival. Dit muziek- en theaterfestival werd gemaakt met, voor en door inwoners van Balk en omstreken en bewoners van het lokale AZC. Voor wie het evenement in juli heeft gemist, brengt de stichting nu een film uit over het project.

Maandenlang is er door de organisatie en zo’n 100 deelnemers en vrijwilligers gewerkt aan Het Slaapfestival en werden er diverse bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd. Zo vond er bijvoorbeeld op 20 juni een wandeltocht plaats in het kader van de Nacht van de Vluchteling, met afsluitende etentjes bij bewoners op het AZC. Het hoogtepunt was natuurlijk het festival zelf in het weekend van 14/15 juli. Het maïsveld naast het AZC werd omgetoverd tot een volwaardig festivalterrein, met verschillende tenten en podia. Ondanks de regen vormden de landerijen en het Slotermeer op de achtergrond een prachtig buitendecor voor dit evenement, waarbij bezoekers een breed pakket aan muziek, kunst en theatervoorstellingen rondom de thema’s slapen, dromen en de sterren werd aangeboden. Balkse muzikanten Sjoukje van der Land en Johan Keus schreven speciaal voor Het Slaapfestival het nummer ‘Us Dream’ en voerden dit op met het speciaal voor dit project opgerichte vrouwenkoor De Dromenvangers. In kamers op het AZC werden verschillende theatervoorstellingen en een foto expositie vertoond. En voor wie even wilde opwarmen en opdrogen was er in de tenten op het festival terrein ook eten en drinken uit verschillende landen en culturen om van te genieten. Het festival werd gepresenteerd door Willem de Vries, beter bekend als Willem Waldpyk van het programma Noardewyn van Omrop Fryslan. De locatiemanager van het AZC in Balk Gerrit de Lang is enthousiast over het project: ‘We hebben ons doel bereikt en meer contact tussen AZC bewoners en inwoners van het dorp gecreëerd. Wat mij betreft een begin voor meer!’.

Met het uitbrengen van de festivalfilm wil stichting Haring & Hummus een terugblik bieden op het project voor iedereen die heeft meegewerkt, het publiek en voor hen die het festival hebben gemist. Momenteel wordt het project geëvalueerd en wordt er gewerkt aan vervolgactiviteiten in Balk en De Fryske Marren. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@haringenhummus.nl. De film over Het Slaapfestival is te bekijken via de volgende link: http://bit.ly/2xCp4XL.