Wandelexcursie: ‘Voelen we de herfst?’

RIJS - Op zondag 8 oktober van 09.30 tot 11.30 uur organiseert It Fryske Gea in het Rijsterbos een wandelexcursie onder begeleiding van natuurgids Piter Dijkstra.

Tijdens de wandeling is er aandacht voor de veranderde de natuur in de herfst. Het bos heeft de meest prachtige kleuren en is het onderkomen voor vele dieren. Daarnaast kent het Rysterbosk een rijke historie. Onderweg is een koffiestop gepland bij het Murnser Klif (kosten koffie niet inbegrepen). Opgave is mogelijk tot vrijdag 6 oktober om 15.00 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0512 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Terug naar de tijd van Napoleon

Naast dat de natuur verandert in deze tijd van het jaar is er ook veel over de historie van het Rysterbosk te vertellen. In 1849 is er een steenkist gevonden die stamt uit de jonge steentijd. Dit geeft aan dat in de jonge steentijd er al mensen leefden. De steenkist zelf is er niet meer, een plaquette geeft nu deze plaats aan. In het bos staat verder een vredestempeltje dat opgericht is in de tijd van Napoleon.

Foto Tjerk Kunst