Verkeershinder tussen Balk en Lemmer

BALK - De komende periode moet verkeer rekening houden met hinder op de N359 tussen Balk en Lemmer. Er wordt op verschillende plekken gewerkt.

Bij Balk is aannemer Haarsma gestart met de verbreding van de rotonde op de kruising van de Suderséwei en de Sudergoawei. Om te zorgen dat het verkeer zoveel mogelijk door kan rijden, is er een bypass aangelegd. Wel is er vertraging. Het verkeer op de bypass wordt geregeld met stoplichten. Halverwege oktober is de rotonde bij Balk klaar.

De werkzaamheden op de N359 tussen Lemmer en Sondel starten op maandag 25 september en duren tot vrijdag 27 oktober. Aannemer Reimert werkt alleen van maandag tot en met vrijdag. De weg krijgt nieuw asfalt en nieuwe belijning. Ook daar is verkeershinder. Zo is er overdag tussen 7.00 en 20.00 uur maar één rijstrook beschikbaar. Er staan stoplichten om het verkeer te regelen. ’s Avonds en ’s nachts is de weg van 20.00 tot 6.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute. In de weekenden is de weg wel gewoon open.

Wie vragen heeft over de werkzaamheden tussen Lemmer en Sondel kan contact opnemen met de omgevingsmanager van Reimert, Marleen Haaijer, via telefoonnummer 06-10918053 of e-mail: n359lemmer@reimert-almere.nl.

Overigens is ook de planning van het werk aan de weg door Lemmer inmiddels duidelijk. Aannemer van Gelder start op maandag 2 oktober met de werkzaamheden. Vanaf dat moment wordt er gewerkt aan de aanleg van de nieuwe rotonde bij de aansluiting van de Brekkenpolder en het aansluitende weggedeelte tot aan de Zijlroedebrug. Het is de komende tijd nog niet nodig om de weg in Lemmer af te sluiten, maar ook op dat traject is wel hinder. Zo is de maximum snelheid op de weg verlaagd en is het soms nodig één rijstrook af te sluiten. Ook staan er daar verkeerslichten om te zorgen dat weggebruikers de werkzaamheden veilig kunnen passeren. De exacte planning voor de werkzaamheden op het overige gedeelte van de weg door Lemmer, is op dit moment nog niet bekend.