Minder eenzaam met Buddy project

BALK - Of het nu maandag of zondag is, alle dagen lijken op elkaar. De sleur doorbreken valt zwaar tegen als je alleen woont. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner het sociale netwerk en eenzaamheid ligt op de loer. Herkent u dit?

Het buddy-project “Samen Goud” is op zoek naar ouderen die het zinvol en leuk vinden als er vier uur per week een buddy langskomt. Een buddy is iemand die activiteiten met u onderneemt; een uitstapje, samen koken en eten, boodschappen doen, een spelletje spelen, een wandeling maken of kaarten. Kortom, weer wat actie en gezelligheid aan huis. U spreekt onderling af wanneer de buddy langs komt. De buddy zal minimaal een half jaar aan u verbonden zijn. Een goede klik is daarom van groot belang en de koppeling wordt zorgvuldig gedaan. “Samen Goud” is een samenwerkingsverband van Hof en Hiem, Timpaan/Miks Welzijn, Pastiel, NHL Hogeschool en gemeente De Fryske Marren. Het uiteindelijk doel van de gezamenlijke activiteiten is het uitbreiden van de vrienden- en kennissenkring.

Wie komt er in aanmerking?

Mensen vanaf 55 jaar die alleenstaand zijn en zelfstandig wonen in de gemeente kunnen zich aanmelden. Zij moeten wel redelijk mobiel zijn en een klein sociaal netwerk hebben. Meer informatie of opgeven kan via samengoud@gmail.com of via 06-26420724. Aanmelden kan tot 1 september. Na aanmelding zal er een afspraak gemaakt worden voor een kennismakingsgesprek.