Werk rotonde Balk start in september

BALK - Begin september start de Provincie Fryslân met de werkzaamheden om de rotonde bij Balk breder te maken. Deze rotonde is op dit moment te smal voor grote vrachtwagens.

De rotonde, bij de kruising van de Suderséwei en de Sudergoawei, wordt breder. De vrachtwagens hebben daardoor meer ruimte om over de rotonde te rijden. Ook de scheiding tussen de rijbanen, middengeleiders, worden aangepast.

Om de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken , legt de aannemer tijdens de werkzaamheden een by-pass aan. Het verkeer kan daardoor gewoon door blijven rijden. Wel zal er vertraging ontstaan. Er staan stoplichten om het verkeer te regelen. Het verkeer dat Balk in wil rijden, rijdt via een omleidingsroute. Deze staat met gele borden langs de weg aangegeven. De werkzaamheden aan de rotonde duren maximaal 8 weken.

Tegelijkertijd met de werkzaamheden bij Balk, werkt de provincie ook aan de weg N359Lemmer en Sondel. Ook deze werkzaamheden zorgen voor hinder. Wilt u op de hoogte blijven van de afsluitingen, meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief op www.fryslan.frl/lemmer