IJs om isolement te doorbreken

BALK - Een gezellige middag om het isolement te doorbreken mondde vorige week woensdag uit op een heerlijk schranspartij van ijs van Willem de IJskoning.

Een aantal dames van het appartementencomplex De Skou vroegen de ijskoning namelijk om langs te komen en ijs te scheppen.

De Skou is een complex waar ouderen zelfstandig wonen .Zorg in deze appartementen is mogelijk via Hof en Hiem Thuiszorg. Om ouderen uit hun isolement te halen zijn er bewoners die activiteiten organiseren voor alle bewoners om samen iets te doen in de binnentuin. Op de middag met de ijscoman waren heel veel bewoners afgekomen.

Er was voor drinken gezorgd en om half vier kwam de ijscoman binnen en dit werd met een gejuichje ontvangen. De meeste bewoners zijn niet meer zo mobiel ( de oudste is 103!) en door activiteiten te organiseren, blijven mensen toch in contact met anderen. Ook vonden de bewoners het prachtig dat ze weer wat terug werden gevoerd in de tijd. Toen zij jong waren, kwam de ijscocar namelijk aan huis. IJskoning Willem deed nu hetzelfde.