Kees Dijkstra halve eeuw in dienst bij Westra BV

ELAHUIZEN - Kees Dijkstra uit Elahuizen is officieel op 31 juli 1967 bij Westra BV gestart en dit jaar 50 jaar werkzaam bij Roestvaststaalindustrie Westra BV.

Ooit begon hij als 15-jarige lasser, later was hij jarenlang werkplaatschef en sinds 1 oktober 2012 werkte hij als magazijnchef en kwaliteitscontroleur. Vrijdag 21 juli werd met personeel en partners, familie en kennissen van Kees Dijkstra gevierd dat hij 50 jaar in dienst was bij Westra BV.

Drie jubilarissen

De P.V. had een drukke dag. Er werden op die dag drie jubilarissen in het zonnetje gezet. ‘s middags vierden Koos Franzen, Hoofd Bedrijfsbureau, en Renze Westra, directeur van Westra BV hun 25- jarig dienstverband. Renze: “Nog nooit eerder hebben wij een 50-jarig dienstverband gevierd, we vinden het heel bijzonder!”. “Ik ben nu 20 jaar directeur en daarvoor 30 jaar onder leiding van mijn vader, er is heel veel gebeurd in deze 50 jaar”.

Traditie: vlaghijsen

De feestdag begon met een oude traditie. Samen de vlag hijsen met de jubilaris. Tijdens het bakje van 8:00 uur hebben alle personeelsleden Kees van huis opgehaald opgehaald, omat hij nu geniet van de speciale regeling waarbij hij op vrijdags vrij is. Met een diploma van de ambachtschool ging de jubilaris als metaalbewerker aan het werk bij Bote Westra. Er werkten in 1967 ongeveer 6 man personeel. In het begin werd er voornamelijk landbouwmechanisatie en constructiewerk gedaan en later werd er een start gemaakt in het roestvaststaal. Daaronder vielen tankenbouw, leidingwerk en kaaspersen. Al gauw kreeg Kees de leiding in de werkplaats. Hij heeft heel veel jongens het vak geleerd en begeleid tijdens de stages. Westra BV groeide van 6 naar 40 man. Kees heeft zich altijd voor 120% ingezet. Zijn kinderen vertelden ‘s avonds in hun speech: “ Heit was graag als eerste op de zaak en nam ons vaak mee. Als het alarm af ging werden we ook als één van de eersten gebeld. En als er nog een lichtje brandde, deed hij het uit en als een chauffeur te laat was op de zaak, kwam hij het pakje bij ons thuis afleveren”.

Inzet en passie

In de jaren na Kees’ hartoperatie is zijn functie veranderd in magazijnmeester/kwaliteitscontroleur. Dit heeft hij met dezelfde inzet en passie voor zijn werk uitgevoerd. In september gaat Kees officieel met pensioen. Hij blijft wel twee dagen per week assisteren. Op zijn kennis en ervaring heeft Westra BV altijd op kunnen bouwen en vertrouwen. Het was een hele speciale dag omdat iedereen aanwezig was. Niet alleen alle vaste personeelsleden maar ook de stagiaires, BBL’ers en vakantiekrachten.