Zee, intense kleuren en vormen

KOUDUM - Zaterdagmiddag 8 juli is iedereen welkom op de openingsreceptie van de nieuwe expositie in Galerie LytseSkientme. Op de expositie zijn schilderijen te zien van Ber Stekelenburg en Madelief Buisman plus beelden van Ank van de Braak. De opening vindt plaats om 16.00 uur in aanwezigheid van deze kunstenaars.

Fotograaf, schilder en beeldhouwer Ber Stekelenburg is geboren in Tilburg en woont in het noorden van Friesland. Het eigene aan zijn werk zit hem onder andere in een verbinding tussen strakke geometrische vormen en chaos. De schilderijen die hij in Koudum toont uit de serie Zeezucht zijn sterk beïnvloed door de weidse blikken en de zilte smaak van het Friese waterland.

Madelief Buisman uit Drachten exposeert in LytseSkientme schilderijen uit de serie ‘Cobra’. De veelkleurige, abstracte schilderijen laten op hun manier zien hoe de schilderes in het leven staat en hoe ze daarmee omgaat. Het zijn gevangen momenten en bevroren emoties.

De Noord-Hollandse Ank van de Braak maakt sculpturen van verschillendematerialen. Inspiratie haalt ze net zo goed uit een artikel als uit een interessant ritme van zand of een mooi stuk hout. Vervolgens zoekt ze naar de manier van vorm geven of de keuze van het materiaal, maakt schetsen, begint te beeldhouwen en gaat daarmee door tot het uiteindelijke resultaat.

De expositievan de schilderijen van Ber Stekelenburg en Madelief Buisman en de beelden van Ank van de Braakis te zien in Galerie LytseSkientme in Koudum van 6 juli tot 5 augustus op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag en tijdens de dinsdagse zomermarkten vanaf 18 juli.