Goud voor Lisa Leereveld Bakhuizen

BAKHUIZEN - Een gouden plak voor de 14-jarige Lisa Leereveld uit Bakhuizen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen IJslandse Paarden 2017.

Afgelopen weekend is er fanatiek gestreden door 43 jonge sportruiters voor de felbegeerde titel Nederlands Kampioen IJslandse Paarden 2017. In elke proef in de sportklassen A t/m C was deze titel te behalen.

Het 14-jarige sporttalent Lisa Leereveld uit Bakhuizen, die nog maar kort in de hoogste sportklasse acte de présence geeft, pakte het welverdiende goud in haar töltproef T2 met Dvalinn frá Nýttland die op muziek (alleen in de baan) gereden wordt. Een bijzonder knappe prestatie van deze jonge ruiter, die nog maar kort in de hoogste sportklasse deze proef rijdt.

Lisa Leereveld wist zich in 2016 niet alleen te plaatsen voor de Youth Cup (Werelspelen IJslandse Paarden voor de Jeugd), ook behaalde ze tijdens deze Youth Cup de vierde plek in de trail. Dit jaar heeft ze met haar negenjarige paard Dvalinn frá Nýttland de sport A status bereikt, een bijzondere prestatie voor deze jonge amazone. Ze zette met haar töltproef een uitstekende tijd neer van 6,07. Aangezien het aantal jeugdruiters in deze proef niet voldoende was voor de uitreiking van de titel, ontving Lisa een gouden medaille.

Foto: LutraPhotos, Taeke Otter