Speeltuin De Griene Wal geopend

BALK - De Balkster wijk de Griene Wal heeft een officieel geopende nieuwe speeltuin.

Wethouder Johannes van der Pal heeft de opening verricht op verzoek van het bestuur. De speeltuin werd in het voorjaar al aangelegd, maar moest nog officieel in gebruik worden gesteld. Dit deed de wethouder door samen met de aanwezige jeugd de toegang open te knippen.

Geld van provincie, gemeente, RABO Bank, Welzijnsraad Zuid West Friesland, PB Balk Vooruit, de buurt en zelfwerkzaamheid van de bewoners, hebben dit project gemaakt, tot wat het nu is. De nieuwe kinderrijke buurt kan er veel plezier aan beleven.

Voordat de officiele opening een feit was, werd gestart met de jaarlijkse viswedstrijd voor jong en oud. Er werd meer vis gevangen, dan de voorgaande twee jaar bij elkaar. Na afloop trok het gezelschap samen naar de speeltuin, waar de prijs uitreiking plaats vond. De kinderen kregen daar een ijsje en voor de grote mensen was er wat te drinken. Ondertussen waren er al veel meer mensen op het met vlaggen opgetuigde speelveld afgekomen.

De gemeente kwam op een gegeven moment met het voorstel om speeltuintjes in Balk en Bakhuizen te verplaatsen naar plaatsen, waar meer kinderen zijn. Op de oude plekken zijn de kinderen in de loop van de afgelopen jaren uitgezwermd naar elders. Op de nieuwe plaatsen zijn nu de kinderrijke buurten. Zo snijdt een mes aan beide kanten en kan met een sober budget toch een mooi resultaat worden bereikt. De buurt is ontzettend blij met het behaalde resultaat en vanaf dat het eerste speeltoestel er stond, is er al veel gebruik van gemaakt.