Jongerenwagen Bakhúster Feest wint eerste prijs

BAKHUIZEN - Het Bakhúster Feest zit er weer op. Van woensdagavond tot en met zondagmiddag waren er allerlei activiteiten georganiseerd door Stichting Bakhúster Feest rondom het thema ‘Bedenk ’t zelf!’

De kinderen openden het feest met een stratenloop en stoepkrijten. ’s Avonds was er een Tiroler Avond met Blaaskapel ‘de Snippefangers’ en streden de verschillende buurten tegen elkaar bij het bierpulschuiven, spijkerbroekhangen, bierproeven en boomstamzagen. Ondertussen ging de jury door het dorp om te kijken welke buurt het mooist versierd was. Donderdagochtend was er klaverjassen en bingo en ’s avonds het Bakhúster Chinees Buffet met aansluitend de theorieronde. Vrijdagochtend streden de kinderen van de basisschool op het sportveld tegen elkaar en ’s middags was daar ook de zeskamp.

’s Avonds was er een prachtige optocht met maar liefst 15 wagens. Elf buurten en 4 jongerengroepen moesten al hun creativiteit uit de kast halen om een prijs in de wacht te slepen. Jongerengroep ‘The Whalehunters’ had gekozen voor een actueel thema: ‘Trump and the Wall’. Voorop de wagen een goed spelende Trump met lijfwachten en daarachter de muur met aan de ene kant feestvierende Amerikanen en aan de andere kant een Mexicaanse fiësta. Goed voor een 1e prijs van de jury én de horecaprijs. De 2e prijs was voor Buurtvereniging Heechhiem met ‘Pirates of the Carribean’ en de 3e prijs voor ‘de Toekomst’ met ‘Zomercarnaval’. Buurtvereniging ‘Drie in één’ kreeg met hun ‘Oudhollandse Kermis’ de Publieksprijs.

Op zaterdagochtend was de herhaling van de optocht met aansluitend het matinee en voor de jeugd een bungeerun. ’s Avonds moesten alle buurten het podium op voor de playbackshow. Zondagmiddag stroomde de tot feestzaal omgebouwde sporthal weer vol voor de prijsuitreiking en werd Buurtvereniging ’t Havenkwartier uitgeroepen tot Winnaar Bakhúster Feest 2017.